Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0513) 334 270
|Over ons|Nieuws|Contact
   

Informatie Vrijwilligerswerk

VIP! De Fryske Marren bemiddelt niet alleen in vrijwilligerswerk, maar je kunt ook bij ons terecht met vragen rondom vrijwilligerswerk. Zowel vrijwilligersorganisaties in De Fryske Marren als (potientiële) vrijwilligers, kunnen bij ons terecht voor informatie en advies over verschillende gebieden van vrijwilligerswerk:

  • Vrijwilligersverzekering: De gemeente heeft een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor vrijwilligers. Een ongeluk of schade zit immers in een klein hoekje en niet alle vrijwilligersorganisaties zijn daar genoeg voor verzekerd. Klik hier voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering, contactgegevens en het schadeformulier.
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG): Werkt uw vrijwilligersorganisatie met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen uw vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis VOG. Organisaties die in aanmerking willen komen voor de regeling voor een gratis VOG, kunnen zich aanmelden via de website gratisvog.nl. Via deze link kunt u meer informatie lezen over de VOG.

 

Mist u informatie of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!