Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0513) 334 270
|Over ons|Nieuws|Contact
   
Terug naar Nieuws

Omtinkers gezocht

Gepubliceerd op:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omtinkers zijn vrijwilligers die vanuit ervaring, talent en plezier tijdelijk met iemand meelopen in het leven. Mensen helpen bij het omgaan met alledaagse zaken zoals het huishouden; de sociale contacten; instanties; gezondheid; kinderen; geld; mantelzorg; noem maar op… Dat is waar Omtinkers zich op richten. Niet door problemen op te lossen voor anderen, maar door mensen te helpen ze zèlf op te lossen. “Het mooie aan Omtinker zijn vind ik dat er geen vaste kaders zijn en ik vanuit mijn hart kan werken. We onderzoeken samen met de hulpvragers de mogelijkheden, waarna iemand zelf iets kan ondernemen. Dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen vind ik erg mooi”, aldus één van de Omtinkers. 

Omtinkers worden door buurtwerkers van Sociaal Werk De Kear ondersteunt met een training van twee dagdelen, zodat de Omtinkers opgeleid en voorbereid zijn op hun rol. Omtinkers krijgen daarbij handvatten voor het coachen, versterken hun eigen talenten en ze leren van elkaar door intervisie. De training vindt plaats op maandag 9 oktober 2023 en maandag 16 oktober 2023 van 09.30-12.30 uur.

Omtinkers zijn buurtbewoners die wat extra willen betekenen voor een ander en zijn er voor alle inwoners van gemeente De Fryske Marren. Zin om een ‘Omtinker’ te worden? Neem dan, ook voor meer informatie, contact op met Francien Bekius.

Telefoonnummer: 06- 512 911 63

E-mailadres: f.bekius@sociaalwerkdekear.nl

Vrijwilligersfestival 2023

20-11-2023
Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag! Een dag die we niet onopgemerkt voorbij mogen laten gaan. Daarom organiseren …
Lees meer over Vrijwilligersfestival 2023